Voortgang CAO Uitzendkrachten

Hoe staat het met de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten? Helaas loopt het traject minder voorspoedig dan cao-partijen hadden gehoopt.

Hoe staat het met de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten? Helaas loopt het traject minder voorspoedig dan cao-partijen hadden gehoopt. Het doel van werkgevers was een afspraak over een nieuwe cao eind december. Dat is duidelijk niet gehaald. Hoe gaat het nu dan wel?

Uitvoerige gesprekken

Voorafgaand aan de onderhandelingen hebben de ABU en NBBU hard gewerkt aan het harmoniseren van de beide cao’s. Uit de afspraken die daar werden gemaakt, is een concepttekst ontstaan. Deze teksten zijn, grotendeels, reeds paritair besproken in de redactiecommissie en ook goed bevonden.

Partijen hebben uitvoerig met elkaar gesproken over de rechtspositie. Bonden wilden o.a. graag iets doen aan de ‘draaideuren’. Vakbonden constateren dat mensen na zes maanden werken naar huis worden gestuurd en na een onderbrekingstermijn van zes maanden weer terug mogen komen om te werken, maar dan zonder behoud van rechten. Ook de ABU en NBBU vinden dit een onwenselijke situatie en hebben bekeken hoe dit in de cao-teksten helder gemaakt kan worden.

Primaire en secundaire voorwaarden

Op het gebied van beloningen wordt momenteel uitvoerig gesproken over de onderwerpen allocatiegroep, beloning bij leegloop en herplaatsing / passende arbeid, ET-regeling, doorbetaling bij ziekte en nadere invulling bestaande elementen inlenersbeloning. Het laatste paritaire cao-overleg is beëindigd bij dit onderwerp.

Op de agenda staan ook nog onderwerpen zoals aantal vakantiedagen, bestendig arbeidspatroon bij feestdagen, scholing / duurzame inzetbaarheid en pensioen.

Hoe nu verder?

Partijen zijn er dus nog niet. Deze onderhandelingen moeten zorgvuldig worden gevoerd om te zorgen dat aan het einde een cao kunnen tekenen met zes partijen (ABU, NBBU, FNV, CNV Vakmensen, De Unie en LBV).

Impact voor de branch 

Op 1 juni a.s. loopt de huidige ABU- en NBBU CAO af. De ABU en NBBU zullen er in ieder geval voor zorgen dat er een cao van toepassing is voor hun leden.
Kan de overgang naar de ‘nieuwe’ cao op korte termijn? Vooral omdat uitzendondernemingen tijd nodig hebben om het personeel goed te kunnen informeren.

Impact op software

Pivoton is gestart met de interne voorbereidingen om de noodzakelijke wijzigingen door te voeren in onze software. Dat heeft tijd nodig. Wordt vervolgd!

Meer weten?

Benieuwd naar onze uitzendsoftware? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op zodat wij meer kunnen vertellen over de toegevoegde waarde van onze software en bijbehorende diensten voor uw organisatie

Bron: www.abu.nl, 13 februari 2019

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

jan 23, 2024

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove
EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de Nederlandse uitzendmarkt Bekijk al het nieuws
jan 23, 2024
Lees meer
dec 21, 2023

Persbericht HelloFlex overgenomen door zvoove

Persbericht HelloFlex overgenomen door zvoove
Overname maakt zvoove marktleider in de Nederlandse flexmarkt Bekijk al het nieuws
dec 21, 2023
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur