Meltdown en Spectre: geen risico voor klanten Pivoton

Data op geheel eigen hardware onderbrengen zorgt voor geen risico

Op 4 januari werd de wereld opgeschrikt door meldingen over 2 beveiligingslekken die vrijwel alle computers, smartphones, tablets en slimme thuisapparaten treffen: ook wel Meltdown en Spectre genoemd. Meltdown treft processors van Intel en Spectre is een beveiligingsfout die ook chips van AMD en ARM treft.

Deze bugs kunnen ervoor zorgen dat hackers toegang krijgen tot het kernelgeheugen van de computer. Hierdoor kunnen ze toegang krijgen tot gevoelige gegevens zoals privésleutels en wachtwoorden.

Directe Actie Pivoton

Uiteraard heeft Pivoton onmiddellijk actie ondernomen en zijn de patches van Microsoft direct uitgerold op de kantoorwerkplekken nadat ze beschikbaar waren gekomen. Het lek is absoluut een groot probleem, en dan met name voor shared datacenters (denk aan Azure of Amazon) omdat het via dit lek mogelijk is gegevens te verzamelen van andere omgevingen. Echter staat de gehele infrastructuur van de Pivoton product suite bewust op geheel eigen hardware en wordt niet deze geshared met andere partijen. Ofwel er is geen risico dat andere partijen via dit lek vanuit de ene omgeving naar onze omgeving kunnen kijken. Naar verwachting heeft dit lek dan ook geen impact op onze productsuite.

De infrastructuur is volledig gevirtualiseerd. Dit wil zeggen dat de servers niet rechtstreeks aan hardware zijn gekoppeld. Er tussen zit een VMWare laag. Wanneer VMware alle informatie beschikbaar heeft gesteld over de impact voor hun software zal deze worden bestudeerd en waar nodig geüpdate. Hetzelfde geldt voor de hardware. Het patchen van hardware en VMWare kan worden uitgevoerd zonder dat daar downtime voor nodig is. Er is wel enige terughoudendheid met het patchen van de besturingssystemen op onze virtuele servers i.v.m. met mogelijke performance degradatie die kan optreden afgezet tegen het lage risico doordat de omgeving volledig geïsoleerd is.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen met betrekking tot deze bugs op de voet.

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

jan 23, 2024

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove
EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de Nederlandse uitzendmarkt Bekijk al het nieuws
jan 23, 2024
Lees meer
dec 21, 2023

Persbericht HelloFlex overgenomen door zvoove

Persbericht HelloFlex overgenomen door zvoove
Overname maakt zvoove marktleider in de Nederlandse flexmarkt Bekijk al het nieuws
dec 21, 2023
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur