Jaarwerksessie 2016 weer drukbezocht

Wet- en Regelgeving in 1 ochtend

Het is inmiddels een begrip geworden bij klanten van Pivoton; de jaarwerksessie. Elk jaar in de eerste of tweede week van december worden onze klanten bijgepraat over de nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving voor het volgende jaar.

Jaarwerksessie 2016

Ook dit keer was de opkomst groot, waaruit duidelijk blijkt dat hier een behoefte aan is. De belangrijkste onderwerpen waar we bij stilgestaan hebben zijn de jaarlijks terugkerende wijzigingen in rekenvoorschriften en loonaangifte, de nieuwe subsidieregelingen Lage Inkomens Voordeel (LIV) en Loon Kosten Voordeel (LKV), en de planning voor het jaarwerk. Ook passeerden enkele wijzigingen in de ABU-cao de revue die nota bene pas de middag ervoor bekend gemaakt waren, waaronder de verplichting tot het doorbetalen van de structurele toeslagen bij de uitbetaling van vakantiedagen.

Module WAS

Naast de verplichte wet- en regelgeving, die wij sowieso verwerken in onze software, hebben we tijdens de jaarwerksessie ook een optionele module voor afhandeling van het verbod op inhoudingen uit de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) geïntroduceerd. Voor naleving van deze WAS-bepaling, die van kracht wordt per 1-1-2017, hebben we al langere tijd een basisvoorziening beschikbaar die in de verloning signaleert wanneer het nettoloon door te hoge inhoudingen onder het netto equivalent van het wettelijk minimumloon komt, en deze desgewenst tegenhoudt. Er moeten dan echter handmatig aanpassingen aan de inhoudingen worden aangebracht, zodat de verloning weer aan de regelgeving voldoet en alsnog wordt uitgevoerd. De optionele module zorgt ervoor dat te hoge inhoudingen aan de bruto kant (premies) automatisch worden afgetopt en te hoge inhoudingen aan de netto kant automatisch worden uitgesteld. Wanneer er voldoende ruimte is bij volgende verloningen, worden de afgetopte of uitgestelde inhoudingen alsnog automatisch verrekend. Zeker voor klanten waar het aantal ‘overtredende’ inhoudingen hoog is, kan deze module flink tijd (en geld) besparen. Als u interesse heeft in deze module, kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij Pivoton of via ons commerciële team.

Het materiaal van de jaarwerksessie wordt weer via de reguliere kanalen ter beschikking gesteld, maar komt ook binnenkort beschikbaar op het wet- en regelgeving portal, dat op dit moment wordt ingericht. Daarover gaan we later zeker nog een keer apart berichten.

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

jun 13, 2023

RecruitNow treedt toe tot marktleider zvoove Group

RecruitNow treedt toe tot marktleider zvoove Group

Timing kiest voor Pivoton en RecruitNow

Timing kiest voor Pivoton en RecruitNow
Klaar voor de toekomst door keuze voor RecruitNow en Pivoton Bekijk al het nieuws

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur