Wet- en Regelgeving 2022

Voorbereidingen Wet- en Regelgeving 2022 in volle gang

Wij zijn alweer volop bezig met de voorbereidingen voor de wijzigingen Wet- en Regelgeving 2022. Doordat de formatie van een nieuwe regering niet echt vlot loopt, verwachten wij vanuit die richting geen grote wijzigingen voor komende jaarovergang die impact hebben op onze applicaties. De reguliere jaarwijzigingen zijn al bekend. Dan hebben we het over de wijzigingen in de Loonaangifte en Rekenregels.

De nieuwe ABU/NBBU CAO zorgt zeker voor een aantal softwarewijzigingen die wij gaan voorzien in onze applicaties. 

In hoofdlijnen:

Verkorting Fase A/1-2

De duur van Fase A/1-2 gaat naar 52 weken. Hierbij gelden een aantal overgangsregels. Wij gaan ervoor zorgen dat de fasebepaling en fasesignalering in onze applicaties hiernaar gaan handelen. Aandachtspunt voor jullie is een gewijzigde werking bij vastlegging van gegevens t.b.v. opvolgend werkgeverschap

Verkorting Fase B/3

De duur van Fase B/3 gaat naar 3 jaar. Het maximaal aantal contracten blijft ongewijzigd. Ook hier gelden een aantal overgangsregels. Deze beslaan niet alleen de komende jaarovergang, maar hebben ook nog een vervolg bij de jaarovergang 2022-2023. Wij gaan ervoor zorgen dat de fasebepaling en fasesignalering in onze applicaties hiernaar gaan handelen. Ook hier is het aandachtspunt voor jullie: een gewijzigde werking bij vastlegging van gegevens t.b.v. opvolgend werkgeverschap

Verkorting wachttijd voor aanvang Basisregeling

De wachttijd wordt volgend jaar 8 weken (nu 26). Dat betekent dat iemand die op 1 januari 2022 meer dan 8 weken heeft gewerkt en nog niet in de Basis- of Plusregeling zit, direct in de Basisregeling valt. Hiervoor zullen wij onze pensioenberekeningsbatch gaan aanpassen, zodat deze gaat rekenen met de wachttijd van 8 weken. Daarbij zorgen wij er ook voor dat de werknemers die dan direct onder de Basisregeling vallen, daarvoor de juiste instellingen krijgen.

Verbreding pensioengrondslag

De basis voor de grondslag wordt het loon voor de werknemersverzekeringen (SV-loon) met daarbij een aantal aanvullingen. De uitleg die op de publicatie volgde zorgde ervoor dat bij vrijwel alle softwareontwikkelaars in de flexbranche waaronder wijzelf vragen en zorgen rezen over de uitvoerbaarheid en uitlegbaarheid van deze wijzigingen. Op het moment van dit schrijven zijn er nog veel onduidelijkheden over de exacte invulling van deze wijziging. Zodra er meer bekend is, zullen wij jullie hierover berichten.

Jaarwerksessie 2 december

Pivoton organiseert voor al haar klanten de altijd goed bezochte jaarwerksessie waarin wij in één ochtend al onze klanten meenemen in alle aankomende veranderingen en hoe onze software het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk gaat maken.

André Gelauf
Productowner Wet-en Regelgeving

 

 

Op de hoogte blijven van de Wet- en Regelgeving? Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Meer weten? Neem contact met ons op

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13
Customer 14
Customer 15
Customer 16
Customer 17
Customer 18
Customer 19
Customer 20
Customer 21
Customer 22
Customer 23
Customer 24
Customer 25
Customer 26
Customer 27

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

mrt 25, 2024

Big Event zvoove edition 2024

Big Event zvoove edition 2024
9 april in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een dag vol innovatie en samenwerking. Laat dit event niet aan je voorbij gaan en registreer snel! Bekijk al het nieuws
mrt 25, 2024
Lees meer
jan 23, 2024

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove
EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de Nederlandse uitzendmarkt Bekijk al het nieuws
jan 23, 2024
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur