In het afgelopen jaar hebben 1445 intercedenten het vakdiploma Uitzendmedewerker behaald. Na een groei van 10% in 2014, betekent dit een groei van 32% in 2015. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU).
Volgens de SEU is de groei te danken aan de nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. Daardoor is de behoefte aan advies bij opdrachtgevers en flexkrachten groot.
“Intercedenten die het vakdiploma uitzendmedewerker hebben behaald, beschikken over voldoende bagage om relaties te voorzien van juiste informatie”, aldus manager Barbara Kramer van de SEU.
Vaker investeren in vakbekwame intercedent
Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om, naast flexkrachten, ook vaste medewerkers op te leiden. In 2015 is het aantal uitzendorganisaties dat medewerkers opleidt tot het examen uitzendmedewerker met 23% gegroeid. Deze groei laat zien dat de branche de toegevoegde waarde van het vakdiploma erkent en investeert in vakbekwame medewerkers. De economische groei die in de uitzendbranche, met een omzetgroei van +11% in 2015, goed zichtbaar is biedt ondernemers de ruimte om hierin te investeren.
Brancheorganisaties erkennen het belang van kennis
“We zijn erg tevreden dat zoveel meer intercedenten opleidingen volgen”, aldus Marco Bastian, directeur NBBU. “Het is een overduidelijk signaal dat ondernemers erop uit zijn de kwaliteit van de flexbranche verder te verbeteren. De rol van intercedenten verandert, zij zullen over voldoende kennis moeten beschikken om als expert op te kunnen treden.”
Voor ABU-directeur Koops is het SEU-diploma maatgevend voor het expertniveau van de intercedent.
“Het is belangrijk om het kennisniveau op peil te houden. Onze leden investeren dan ook in permanente educatie van hun medewerkers.”
Meer weten over seu? Bezoek www.seu.nl.