Paniek over de AVG? Niet bij Pivoton

Wet- en Regelgeving altijd hoge prioriteit

Een groot deel van Nederland is net terug van vakantie. Tijd om even rustig de boel weer op te pakken is er echter niet, als je de kop in het FD van afgelopen maandag ziet (Bedrijven in paniek over Europese privacywet). De strekking is dat de BV Europa in paniek is en zich veel te laat realiseert dat het zwaard van Damocles boven het hoofd hangt. Het gaat om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of zoals het internationaal ook wel genoemd wordt, de General Data Protection Regulation (GDPR).

Wet- en regelgeving staat bij Pivoton zeer hoog op de agenda. Dus ook een thema als privacywetgeving heeft veel en continu de aandacht. Pivoton heeft zich al geruime tijd verdiept in de wetgeving op het gebied van privacy en herkent maar deels de doembeelden die geschetst worden in het artikel in het FD. Natuurlijk verandert er het nodige met de komst van de AVG, en is daardoor veel werk te verzetten, maar Pivoton is 3 jaar geleden reeds gestart met een intensief traject, naar aanleiding van de onderzoeken in de flexmarkt naar de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Paniek over de AVG? Niet bij Pivoton

Aanpassingen

In dit traject hebben wij nogmaals beoordeeld of er naar aanleiding van de verscherpte aandacht voor privacy in de flexmarkt, aanpassingen nodig waren in onze oplossingen en processen. Op basis daarvan hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd om daarmee opnieuw compliant te zijn aan de nieuwste inzichten rondom Wbp. Wetgeving als deze is doorgaans vrij interpretabel geschreven. Zo’n onderzoek als in 2014 geeft een goede kijk in de keuken van de toezichthouder, maar juist vanwege die interpretatieruimte betrekken wij regelmatig externe expertise om onze interpretaties juridisch te laten valideren.

Wij hebben daarna in één moeite doorgepakt op de AVG, wetende dat de datum van 25 mei 2018 dichterbij is dan je denkt. Heel veel van de Wbp is terug te vinden in de AVG. Denk bijvoorbeeld aan de bewaar- en schoningstermijnen en hoe je die moet toepassen op persoonsgegevens. De oplossing die wij daarvoor hebben, is daarmee gelijk klaar voor de AVG. We rollen deze geavanceerde schoningsoplossing momenteel bij een eerste klant uit. Maar ook ons digitale Wbp-dossier, waarmee we onze klanten geïnformeerd hebben en houden over de wetgeving en ontwikkeling op dat gebied, blijft van toepassing en breiden we regelmatig uit.

Getroffen voorzieningen

Voor de nieuwste aspecten van de AVG hebben we al de nodige voorzieningen gerealiseerd of in ontwikkeling. Denk aan het recht van het individu op dataportabiliteit. Ruim vóór het verstrijken van de deadline van 25 mei 2018 kunnen we data die over een individu in onze software verzameld is op een eenvoudige manier ter beschikking stellen zodra de zogenaamde betrokkene zijn recht komt uitoefenen. Uiteraard onder de juiste voorwaarden en afspraken.

En daar ligt nog wel het een en ander aan werk. Er dienen goede aanvullende afspraken gemaakt te worden over hoe om te gaan met uitvoering van de aanstaande wijzigingen uit AVG, zoals de hiervoor genoemde, qua processen. Aanvullende afspraken over interne processen, maar zeker ook met onze klanten en partners. En hoewel er nog geen officiële certificeringen zijn, volgen wij een aantal initiatieven om hiertoe te komen nauwgezet om uiteindelijk daarop aan te kunnen sluiten.

Ook dat is in volle gang, dus hoewel er genoeg te doen is en de deadline in rap tempo nadert, zijn wij vol vertrouwen dat we voor onszelf, maar zeker en vooral ook voor onze klanten, de juiste voorzieningen getroffen hebben en nog gaan treffen om hen te ontzorgen bij het naleven van wet- en regelgeving. Daarom zorgen we ervoor dat Paniek over de AVG niet nodig is.

Geschreven door: Remco de Vijlder, Manager productmanagement & Consultancy

Meer hierover weten? Neem dan contact op met ons

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13
Customer 14
Customer 15
Customer 16
Customer 17
Customer 18
Customer 19
Customer 20
Customer 21
Customer 22
Customer 23
Customer 24
Customer 25
Customer 26
Customer 27

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

mrt 25, 2024

Big Event zvoove edition 2024

Big Event zvoove edition 2024
9 april in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een dag vol innovatie en samenwerking. Laat dit event niet aan je voorbij gaan en registreer snel! Bekijk al het nieuws
mrt 25, 2024
Lees meer
jan 23, 2024

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove
EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de Nederlandse uitzendmarkt Bekijk al het nieuws
jan 23, 2024
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur