Ondersteuning Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS)

Ondersteuning Pivoton

We hebben in de laatste nieuwsbrief al een aankondiging gedaan van de ondersteuning die Pivoton biedt op het gebied van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). Tijdens de drukbezochte jaarwerksessie hebben wij hier uitgebreider bij stil gestaan en de aanwezigen meegenomen door de wetgeving en voorzieningen in FMS.

Per 1 januari van dit jaar zijn een aantal maatregelen in de Wet Aanpak Schijnconstructies van kracht geworden. Met deze maatregelen wil de overheid voorkomen dat werkgevers minder dan het hele minimumloon betalen. FMS is al geruime tijd compliant met deze wetgeving.

Huidige werking

De verloning bepaalt nu al bij elke bruto-netto loonberekening per werknemer het netto equivalent van het wettelijk minimumloon voor de te verlonen periode, rekening houdend met de wettelijk toegestane inhoudingen. Aan de hand daarvan wordt per werknemer gecontroleerd of het berekende nettoloon van de totale bruto-netto loonberekening (incl. alle inhoudingen) niet lager uitvalt dan het berekende netto equivalent van het wettelijk minimumloon. Als dit wel lager uitvalt, volgt hiervan een signalerende melding in het batchverslag. Klanten kunnen er bovendien voor kiezen om deze overtredende verloningen tegen te laten houden en handmatig aanpassingen te doen, waarmee de verloning weer binnen de wettelijke kaders valt. Deze voorziening is voor alle klanten beschikbaar en zonder aanvullende kosten gerealiseerd.

Optionele module

Het komt bij enkele klanten voor dat het aantal tegengehouden verloningen hoog is, waardoor het handmatig bijwerken van de verloningen ingrijpend en tijdrovend is. Hiervoor is een optionele module gemaakt, die als aanvullende ondersteuning van de geautomatiseerde afhandeling van de te hoge inhoudingen, de volgende functionaliteiten toevoegt:

  • De verloning stelt het deel van de inhoudingen waardoor het berekende nettoloon onder het berekende netto equivalent van het wettelijk minimumloon uitkomt, automatisch uit.
  • De verloning houdt een saldo uitgestelde inhoudingen bij a.d.h.v. het bedrag aan uitgestelde inhoudingen.
  • De verloning houdt het bedrag aan uitgestelde inhoudingen automatisch in bij de eerstvolgende verloning(en) waarin daarvoor ruimte is.

Voorts is het juridisch gezien mogelijk niet toegestaan om een bruto inhouding te netteren als het SV-loon door de bruto inhouding onder het bruto minimumloon ligt. Daarvoor is nog een extra toetsing (en opvolging) opgenomen. In deze toetsing wordt het berekende SV-loon vergeleken met het SV-loon op basis van het wettelijk minimum loon (= bruto minimum loon – toegestane bruto inhoudingen).

In situaties waarbij premies die ingesteld staan op ‘aftrekpost’ of ‘aftrekpost voor zichzelf’ en die geen toegestane inhouding in het kader van de WAS zijn, leiden tot een SV-loon dat onder het SV-loon uit de berekening van het wettelijk minimum loon ligt, worden de werknemerspremies zodanig verlaagd dat dit resulteert in een SV-loon dat gelijk is aan het SV-loon op basis van het wettelijk minimum loon. Het inhaaleffect van voortschrijdend cumulatief rekenen (VCR) op deze premies zorgt ervoor dat het afgetopte deel van deze premies alsnog wordt ingehouden bij de werknemer bij volgende verloning(en) met meer ruimte. Deze extra toetsing op bruto ingehouden werknemerspremies en de eventuele resulterende aftopping van premiebedragen vindt in de verloning plaats vóór de toetsing op te hoge inhoudingen t.o.v. het netto equivalent van het minimumloon.

Klanten van Pivoton die gebruik wensen te maken van deze module kunnen contact opnemen met Paul van den Bosch, zodat hiervoor een passend voorstel kan worden gedaan.

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13
Customer 14
Customer 15
Customer 16
Customer 17
Customer 18
Customer 19
Customer 20
Customer 21
Customer 22
Customer 23
Customer 24
Customer 25
Customer 26
Customer 27

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

mrt 25, 2024

Big Event zvoove edition 2024

Big Event zvoove edition 2024
9 april in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een dag vol innovatie en samenwerking. Laat dit event niet aan je voorbij gaan en registreer snel! Bekijk al het nieuws
mrt 25, 2024
Lees meer
jan 23, 2024

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove
EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de Nederlandse uitzendmarkt Bekijk al het nieuws
jan 23, 2024
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur