Paniek over de AVG? Niet bij Pivoton

Wet- en Regelgeving altijd hoge prioriteit

Een groot deel van Nederland is net terug van vakantie. Tijd om even rustig de boel weer op te pakken is er echter niet, als je de kop in het FD van afgelopen maandag ziet (Bedrijven in paniek over Europese privacywet). De strekking is dat de BV Europa in paniek is en zich veel te laat realiseert dat het zwaard van Damocles boven het hoofd hangt. Het gaat om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of zoals het internationaal ook wel genoemd wordt, de General Data Protection Regulation (GDPR).

Wet- en regelgeving staat bij Pivoton zeer hoog op de agenda. Dus ook een thema als privacywetgeving heeft veel en continu de aandacht. Pivoton heeft zich al geruime tijd verdiept in de wetgeving op het gebied van privacy en herkent maar deels de doembeelden die geschetst worden in het artikel in het FD. Natuurlijk verandert er het nodige met de komst van de AVG, en is daardoor veel werk te verzetten, maar Pivoton is 3 jaar geleden reeds gestart met een intensief traject, naar aanleiding van de onderzoeken in de flexmarkt naar de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Paniek over de AVG? Niet bij Pivoton

Aanpassingen

In dit traject hebben wij nogmaals beoordeeld of er naar aanleiding van de verscherpte aandacht voor privacy in de flexmarkt, aanpassingen nodig waren in onze oplossingen en processen. Op basis daarvan hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd om daarmee opnieuw compliant te zijn aan de nieuwste inzichten rondom Wbp. Wetgeving als deze is doorgaans vrij interpretabel geschreven. Zo’n onderzoek als in 2014 geeft een goede kijk in de keuken van de toezichthouder, maar juist vanwege die interpretatieruimte betrekken wij regelmatig externe expertise om onze interpretaties juridisch te laten valideren.

Wij hebben daarna in één moeite doorgepakt op de AVG, wetende dat de datum van 25 mei 2018 dichterbij is dan je denkt. Heel veel van de Wbp is terug te vinden in de AVG. Denk bijvoorbeeld aan de bewaar- en schoningstermijnen en hoe je die moet toepassen op persoonsgegevens. De oplossing die wij daarvoor hebben, is daarmee gelijk klaar voor de AVG. We rollen deze geavanceerde schoningsoplossing momenteel bij een eerste klant uit. Maar ook ons digitale Wbp-dossier, waarmee we onze klanten geïnformeerd hebben en houden over de wetgeving en ontwikkeling op dat gebied, blijft van toepassing en breiden we regelmatig uit.

Getroffen voorzieningen

Voor de nieuwste aspecten van de AVG hebben we al de nodige voorzieningen gerealiseerd of in ontwikkeling. Denk aan het recht van het individu op dataportabiliteit. Ruim vóór het verstrijken van de deadline van 25 mei 2018 kunnen we data die over een individu in onze software verzameld is op een eenvoudige manier ter beschikking stellen zodra de zogenaamde betrokkene zijn recht komt uitoefenen. Uiteraard onder de juiste voorwaarden en afspraken.

En daar ligt nog wel het een en ander aan werk. Er dienen goede aanvullende afspraken gemaakt te worden over hoe om te gaan met uitvoering van de aanstaande wijzigingen uit AVG, zoals de hiervoor genoemde, qua processen. Aanvullende afspraken over interne processen, maar zeker ook met onze klanten en partners. En hoewel er nog geen officiële certificeringen zijn, volgen wij een aantal initiatieven om hiertoe te komen nauwgezet om uiteindelijk daarop aan te kunnen sluiten.

Ook dat is in volle gang, dus hoewel er genoeg te doen is en de deadline in rap tempo nadert, zijn wij vol vertrouwen dat we voor onszelf, maar zeker en vooral ook voor onze klanten, de juiste voorzieningen getroffen hebben en nog gaan treffen om hen te ontzorgen bij het naleven van wet- en regelgeving. Daarom zorgen we ervoor dat Paniek over de AVG niet nodig is.

Geschreven door: Remco de Vijlder, Manager productmanagement & Consultancy

Meer hierover weten? Neem dan contact op met ons

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Jenny Dizij – van Leeuwen

Jenny Dizij – van Leeuwen, Podium24
"Onze corebusiness is om mens en werk op een kwalitatieve en betrouwbare wijze bij elkaar te brengen. Dit vraagt om een compliant, wendbaar en proces ondersteunend systeem dat bovendien eenvoudig is in het gebruik. Vanaf de eerste gesprekken zijn wij ervan overtuigd dit gevonden te hebben in onze nieuwe partner Pivoton. Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking."

Misaël van Leeuwen

Directeur / Eigenaar, De Flexwinkel
"Door middel van digitalisering willen we meer tijd creëren voor zowel flexkrachten als klanten"

Michael Nijdam

C.F.O. ARTO RECRUITMENT
"Wij zijn al 25 jaar business partner. Al die jaren vertrouwen wij 100% op de foutloze verwerking van Pivoton. Want die zijn cruciaal voor onze service en dienstverlening. Met Kentro Office zetten we onze digitale vernieuwing voort waardoor we onze werkprocessen kunnen blijven optimaliseren. Kentro Office gaat zeker bijdragen aan onze doelstellingen voor 2021 en verder."

Hans Damhuis

CFO, Actief Werkt!
"Wij waarderen het jarenlange partnership met Pivoton. Door de korte lijnen weten we elkaar goed te vinden. "

Martijn Poppinga

Owner, Select
"Efficiency en Select toekomstproof maken zijn belangrijke pijlers om verdere groei te kunnen realiseren."

Melanie Havelaar

District Manager, Raaak Personeel
"We hebben een uitgebreide marktconsultatie gedaan. De conclusie was simpel: met de software van Pivoton hebben wij de beste IT-oplossing in huis om onze groeiambities op de korte en lange termijn te verwezenlijken."

Catrien Coolen

Commercieel Directeur, APS Personeelservices
"De implementatie van Kentro Office en Konnekt vereist een gedegen project-aanpak, waarin samenwerking en wederzijds vertrouwen cruciaal zijn. Gezien onze ervaring met Pivoton hebben wij er het volste vertrouwen in deze implementatie zorgvuldig en succesvol af te ronden."

Marion de Vreede

Directeur, InterUM
"Wij brengen (internationaal) academisch talent en instellingen en bedrijven bij elkaar. Dat vraagt om focus, optimale dienstverlening en oprechte betrokkenheid. Dit verwachten wij ook van onze software leverancier. We vertrouwen al 21 jaar op de dienstverlening van Pivoton en met de implementatie van Kentro stellen we onze medewerkers nog meer in staat om de talenten van nu en in de toekomst de juiste werkervaring te bieden bij de juiste bedrijven."

Rogier van Hamburg

Chief Digital & Innovation Officer, Olympia
"Wij zijn op zoek naar tijdbesparing op administratieve verwerkingen. Al die tijd willen we liever steken in gesprekken van betekenis met onze kandidaten, flexkrachten en klanten. Met Kentro Office zetten we hier een mooie volgende stap mee."

Marc Sitskoorn

Algemeen Directeur, MultiFlexx
"Al 11 jaar vertrouwen wij op de software en dienstverlening van Pivoton. Wij van MutliFlexx streven continu naar het verbeteren van onze productiviteit met behoud en optimalisatie van kwaliteit die onze klanten van ons mogen verwachten. Met de software en dienstverlening van Pivoton zijn wij ervan overtuigd dat wij onze doelstellingen kunnen blijven realiseren. Het is voor ons, en voor onze klanten, een mooie next step."

Mark van Oosterhout

Directeur/ eigenaar, Raaak Personeel
"Pivoton stak er vanaf het eerste gesprek met kop en schouders bovenuit. Persoonlijk, eerlijk en what you see is what you get. Geen beloftes doen die je niet kunt waarmaken. Een perfecte match, want zo werken wij ook met onze klanten. Eerlijk zakendoen zorgt uiteindelijk voor het beste en meest duurzame resultaat."

Marion Schoonhoven

Senior HR / Peoplemanager ARTO
"Pivoton is meer dan software alleen. Ze adviseren en ondersteunen ons en denken mee in wat wij nodig hebben. Het contact met de consultants en Customer Support is zeer prettig en worden altijd snel en goed geholpen."

Marcel Coolen

Algemeen Directeur, APS Personeelservices
"Wij streven naar maximale kwaliteit en persoonlijke aandacht, dat is ons specialisme. Dit verwachten wij ook van onze leveranciers. Met Pivoton hebben we de partner in huis die het maximale voor ons mogelijk maakt zonder enig verlies van onze kwaliteit."

Bo Habets

Manager Kwaliteit & Support, Olympia
"Door open te staan voor elkaars ideeën wordt Kentro continu verbeterd. Voor mij is dit de kern van ons partnership. Eén van de kernwaarden bij Olympia is Ondernemen doen we samen, zo voelt de dagelijkse samenwerking tussen Olympia en Pivoton ook echt."

Michael Nijdam

C.F.O. van ARTO RECRUITMENT
"“Wij staan voor kwaliteit, transparantie en persoonlijke service. Pivoton past perfect bij onze kernwaarden. Foutloze verloning en facturatie zijn cruciaal voor onze service en dienstverlening. Dat gaat altijd goed en daar gaat het om. Daarom hebben wij al ruim 25 jaar een partnership met Pivoton. Wij hebben dan ook alle vertrouwen in een succesvolle en zorgeloze implementatie van Kentro om in de toekomst nog beter te gaan functioneren”."

Hans Damhuis

CFO, Actief Werkt!
"De software van Pivoton biedt ons stabiliteit en met Kentro Office zetten we een belangrijke innovatieve stap voorwaarts. Dit is voor ons van groot belang. Hiernaast geloven wij in een langdurige samenwerking en partnership met Pivoton. We hebben goed en persoonlijk contact en de lijnen zijn kort, precies zoals wij graag samenwerken. "

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

aug 30, 2021

vacature Technisch IT Beheerder

vacature Technisch IT Beheerder
Heb jij ervaring met IT beheer? En wil jij samen met ons de volgende stap zetten in verdere optimalisatie en ontwikkeling van onze IT-infrastructuur? Wij komen graag met jou in contact! Bekijk al het nieuws
aug 30, 2021
Lees meer
jul 26, 2021

SubAdvies

SubAdvies
Pivoton en SubAdvies creëren gezamenlijk besparingen binnen de Sociale Zekerheid door het combineren van IT, data en kennis Bekijk al het nieuws
jul 26, 2021
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede

Postbus 239
6710 BE Ede

Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur