Olympia werkt aan betekenisvol werk dankzij digitale transformatie recruitmentproces

Integratie van Cockpit met Kentro Office dekt het gehele primaire proces van Olympia digitaal af

Olympia ziet een toekomst met betekenisvol werk voor iedereen. Door in te zetten op het digitaliseren en automatiseren van processen kunnen zij deze purpose volgen. De tijdsbesparing die dit oplevert, wordt besteed aan het gesprek met de kandidaat en de klant. Olympia koos als eerste top-10 speler in de uitzendbranche voor Cockpit, het innovatieve ATS van RecruitNow. 

Werk als betekenisvolle activiteit

Olympia gelooft dat iedereen een unieke waarde heeft die tot uitdrukking komt via werk. Daarom kijken zij voorbij het cv naar iemands talenten en iemand blij van wordt. Nieuwe technologie stelt Olympia in staat nog beter invulling te geven aan hun purpose. Een innovatief ATS vereenvoudigt processen zodat tijd overblijft voor de menselijke kant van matchen.

Meer tijd voor kandidaat en klant

De systemen voor recruitmentactiviteiten, sales- en matchingsprocessen waren niet voldoende op elkaar afgestemd. Met te veel administratieve handelingen als gevolg.

Met Cockpit biedt Olympia kandidaten en klanten een optimale gebruikerservaring, van sollicitatieproces tot en met match. Voor collega’s op vestigingen is Cockpit een innovatief systeem dat het werk leuker maakt. Verdere automatisering van taken zorgt namelijk voor meer tijd voor gesprekken van betekenis met kandidaten en klanten. Zodat er meer ruimte is voor het ontdekken van iemands drijfveren, de basis van een bevlogen medewerker. Een win-win voor kandidaat en klant.

Rogier van Hamburg
Rogier van Hamburg

Rogier van Hamburg, CDIO Olympia

De samenwerking met RecruitNow stelt ons in staat om vanuit ons kernproces onze purpose te volgen: werken aan een wereld waarin iedereen werk ziet als een betekenisvolle activiteit. Dankzij Cockpit houden we tijd over om een betekenisvol gesprek te voeren met kandidaten. Voorbij het cv kijken naar iemands talent en vragen waar iemand gelukkig van wordt. Hierdoor maken wij betekenisvolle matches met werkgevers en zijn onze flexkrachten geïnspireerd aan het werk. Het werk wat onze mensen doen, doet ertoe voor hen. Onze opdrachtgevers zien dat terug in hun motivatie en productiviteit.

Rogier van Hamburg
Rogier van Hamburg

Focus op een duurzame relatie

In hun zoektocht ondervond Olympia dat de traditionele ATS’en zijn ingesteld op een transactioneel matchingsproces en niet op de relatie met de kandidaat. Olympia wil juist op relationeel niveau een betekenisvolle match maken om een duurzame relatie op te bouwen met hun kandidaten.

RecruitNow paste het beste bij deze ambitie. Zij onderscheiden zich door hun innovatiekracht, achtergrond in recruitmentmarketing en kennis van de customer journey. Alle processen zijn ontworpen vanuit de wensen van de eindgebruiker. Dit maakt RecruitNow voor Olympia de expert op het gebied van user experience design en data analytics.

Professionalisering recruitmentproces

Cockpit biedt vele voordelen. Zo kunnen kandidaten en contactpersonen laagdrempelig communiceren met Olympia via WhatsApp en e-mail. Het systeem geeft een compleet beeld van de huidige status van bestaande en potentiële klanten.

Ook wordt door lead- en vacaturesuggesties vanuit Cockpit proactiever gewerkt. Het volledige beeld van zowel klant als kandidaat inclusief alle communicatie, is terug te vinden op één plek. Doordat alle funnels meetbaar zijn, kan Olympia efficiënter werven en matchen. De professionalisering van het MKB-salesproces leidt tot hogere tevredenheid onder flexkrachten en recruiters, snellere en betere matches en een effectiever salesproces.

Optimale integratie

Door de verregaande, en daarmee optimale integratie van Cockpit met Kentro Office wordt het gehele primaire proces van Olympia digitaal afgedekt. Met Kentro zorgt Pivoton vanaf de plaatsing van de kandidaat voor volledige naleving van wet- en regelgeving en daarmee een foutloze verloning & facturatie. Deze verregaande procesondersteunende automatisering draagt zo bij aan tijdbesparing op administratieve handelingen. Hierdoor kunnen medewerkers van Olympia nog meer ruimte maken voor betekenisvolle gesprekken met kandidaten, flexkrachten en klanten.

Paul van den Bosch
Paul van den Bosch

Paul van den Bosch, Algemeen Directeur Pivoton

Met de specialistische tooling van RecruitNow en Pivoton creëert Olympia een krachtig en dynamisch IT-landschap. Deze integratie doet ertoe: maximale commerciële kracht gecombineerd met optimale procesondersteuning, compliancy en verloning en facturatie op het kwalitatief hoogste niveau. Hiermee gaat Olympia naar een next level van procesoptimalisatie en digitalisering en is het klaar voor een succesvolle toekomst.

Paul van den Bosch
Paul van den Bosch
Annemarijke Onrust
Annemarijke Onrust

Annemarijke Onrust, Proces Manager ICT

Wanneer je aan de slag gaat met een nieuwe applicatie en een nieuwe leverancier, waarbij ook nog eens een koppeling met een bestaande applicatie en leverancier een belangrijk onderdeel is, is deze drieluik samenwerking altijd spannend. De samenwerking tussen RecruitNow, Pivoton en Olympia liep vanaf dag 1 op een soepele en vlotte manier. Er werd proactief meegedacht vanuit Pivoton op het gebied van data ontsluiting- en verrijking ter voorbereiding van de data conversie. Deze hele conversie en uiteindelijke livegang liepen zoals verwacht dan ook zonder problemen.

Annemarijke Onrust
Annemarijke Onrust

Blijven groeien

Met de implementatie van Cockpit wil Olympia het plaatsingspercentage verhogen, meer vacatures vervullen en de Net Promotor Score (NPS) voor zowel klant als kandidaat verbeteren. Daarvoor zal Cockpit ook worden gekoppeld met de Olympia-app en het online portaal voor flexkrachten en klanten.

_____________________________
Noot voor de redactie

Over Olympia

Olympia helpt dagelijks ruim 16.000 mensen aan werk van betekenis. Werk dat er toe doet. Werk waarmee zij betekenis geven aan hun leven en/of dat van anderen. In een arbeidsmarkt die voortdurend verandert, is Olympia dé gesprekspartner voor mensen en bedrijven die zich willen ontwikkelen. Met als uitgangspunt het vergroten van de unieke waarde die elk individu toevoegt aan werk. Dit draagt bij aan de eigenwaarde van mensen en het verwezenlijken van ambities. Met ruim 130 vestigingen verbindt Olympia op lokaal niveau bedrijven en talentvolle mensen met elkaar. Zo dragen zij met hun 750 medewerkers bij aan geïnspireerd werken. Kijk voor meer informatie op www.olympia.nl.

Perscontact Olympia
Karlijn Stoelinga, PR & Communicatieadviseur
k.stoelinga@olympia.nl, +316 23 774 370

Over RecruitNow

RecruitNow laat haar klanten sneller groeien door meer kansen te benutten. Hoe wij dat doen? Door onze klanten te helpen met de digitale strategie, de implementatie van onze vooruitstrevende oplossingen en met inzichten die vanuit het platform en alle data worden verkregen. Zo worden onze klanten futureproof: online, digitaal en compliant. Met als resultaat een efficiëntere organisatie, een sneller proces en grotere groei. Dit doen we voor ruim 65 uitzendbureaus, werving- & selectiebureaus en detacheerders. Meer informatie op recruitnow.nl.

Perscontact RecruitNow
Florine van den Adel, Brand Marketeer
florine.van.den.adel@recruitnow.nl, +31 88 524 5579

Over Pivoton

Pivoton biedt zekerheid waar het moet en flexibiliteit waar het kan. Met IT en dienstverlening in het hart van de organisatie beschikken klanten over een betrouwbaar, duurzaam en Future-Fit IT-landschap waarmee zij zich blijvend kunnen aanpassen en onderscheiden. Pivoton vertaalt complexe wet- en regelgeving en processen naar maximaal proces ondersteunende en gebruiksvriendelijke software die garant staat voor compliancy van de hoogste orde, foutloze verloning en facturatie en productiviteitsverbetering.

Perscontact Pivoton:
Paul van den Bosch, Algemeen Directeur
p.vandenbosch@pivoton.nl, +316 10 70 52 59

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

InterUM

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Anoek van Leijsen

ICT Manager Actief Nederland
"Pivoton geeft ons rust en stabiliteit in de mid- en backoffice. Die staan als een huis. Door het open karakter van de systemen van Pivoton kunnen we goed koppelen met andere strategische partners, waardoor we gestroomlijnde en efficiënte processen creëren. Zo kunnen we veel tijd steken in datgene dat zo belangrijk is en onderdeel is van onze strategie: persoonlijke aandacht voor onze flexkrachten en klanten."

Henkjan Geerlings

Algemeen directeur Pro Industry
"Wij kiezen voor Pivoton omdat wij hiermee onze groeiambities het best kunnen realiseren en wij een partner willen die verder gaat dan iedere andere partij. Procesoptimalisatie, verlaging van fouten door vergaande automatisering, compliancy en uiteindelijk ook kostenbesparing a.g.v. productiviteitsverbetering."

Jenny Dizij – van Leeuwen

Jenny Dizij – van Leeuwen, Podium24
"Onze corebusiness is om mens en werk op een kwalitatieve en betrouwbare wijze bij elkaar te brengen. Dit vraagt om een compliant, wendbaar en proces ondersteunend systeem dat bovendien eenvoudig is in het gebruik. Vanaf de eerste gesprekken zijn wij ervan overtuigd dit gevonden te hebben in onze nieuwe partner Pivoton. Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking."

Misaël van Leeuwen

Directeur / Eigenaar, De Flexwinkel
"Door middel van digitalisering willen we meer tijd creëren voor zowel flexkrachten als klanten"

Michael Nijdam

C.F.O. ARTO RECRUITMENT
"Wij zijn al 25 jaar business partner. Al die jaren vertrouwen wij 100% op de foutloze verwerking van Pivoton. Want die zijn cruciaal voor onze service en dienstverlening. Met Kentro Office zetten we onze digitale vernieuwing voort waardoor we onze werkprocessen kunnen blijven optimaliseren. Kentro Office gaat zeker bijdragen aan onze doelstellingen voor 2021 en verder."

Hans Damhuis

CFO Actief Nederland
"Het vertrouwen in Pivoton is groot. Niet voor niets maken we al 20 jaar gebruik van de producten en diensten van Pivoton. Met het openbreken en verlengen van het contract geven we blijk van waardering naar Pivoton en bevestigen we het vertrouwen in een duurzame, gezamenlijke succesvolle toekomst."

Marion de Vreede

Directeur, InterUM
"Wij helpen (internationaal) academisch talent aan een mooie werkplek binnen Universiteit Maastricht. Dat vraagt om focus, optimale dienstverlening en oprechte betrokkenheid. Dit verwachten wij ook van onze software leverancier. We vertrouwen al 23 jaar op de dienstverlening van Pivoton en met de implementatie van Kentro stelden we onze medewerkers nog meer in staat om de talenten van nu en in de toekomst de juiste werkervaring te bieden bij Universiteit Maastricht."

Martijn Poppinga

Owner, Select
"Efficiency en Select toekomstproof maken zijn belangrijke pijlers om verdere groei te kunnen realiseren."

Romy Frijters

Staffing Consultant, InterUM
"De inrichting van Kentro Office zorgt er voor dat je makkelijk het overzicht behoudt, wat cruciaal is voor onze dienstverlening. Wanneer onverhoopt toch iets gebeurt in het systeem, verloopt het contact met de klantenservice loopt altijd erg soepel. Zo worden vragen snel beantwoord en problemen spoedig opgelost."

Melanie Havelaar

District Manager, Raaak Personeel
"We hebben een uitgebreide marktconsultatie gedaan. De conclusie was simpel: met de software van Pivoton hebben wij de beste IT-oplossing in huis om onze groeiambities op de korte en lange termijn te verwezenlijken."

Catrien Coolen

Commercieel Directeur, APS Personeelservices
"De implementatie van Kentro Office en Konnekt vereist een gedegen project-aanpak, waarin samenwerking en wederzijds vertrouwen cruciaal zijn. Gezien onze ervaring met Pivoton hebben wij er het volste vertrouwen in deze implementatie zorgvuldig en succesvol af te ronden."

Rachelle Linssen

Staffing Consultant, InterUM
"De dienstverlening van Pivoton draagt eraan bij dat wij bij InterUM efficiënter ons werk kunnen doen, door bijvoorbeeld een product als Kentro Office, maar ook door samen na te denken over hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de diensten die Pivoton biedt en te luisteren naar onze behoeftes als gebruikers en als bedrijf."

Rogier van Hamburg

Chief Digital & Innovation Officer, Olympia
"Wij zijn op zoek naar tijdbesparing op administratieve verwerkingen. Al die tijd willen we liever steken in gesprekken van betekenis met onze kandidaten, flexkrachten en klanten. Met Kentro Office zetten we hier een mooie volgende stap mee."

Marc Sitskoorn

Algemeen Directeur, MultiFlexx
"Al 11 jaar vertrouwen wij op de software en dienstverlening van Pivoton. Wij van MutliFlexx streven continu naar het verbeteren van onze productiviteit met behoud en optimalisatie van kwaliteit die onze klanten van ons mogen verwachten. Met de software en dienstverlening van Pivoton zijn wij ervan overtuigd dat wij onze doelstellingen kunnen blijven realiseren. Het is voor ons, en voor onze klanten, een mooie next step."

Hans Damhuis

CFO, Actief Werkt!
"Wij waarderen het jarenlange partnership met Pivoton. Door de korte lijnen weten we elkaar goed te vinden. "

Peter van der Helm

Operationeel Directeur Pro Industry
"Betrouwbaarheid en tegelijkertijd flexibiliteit zijn voor ons belangrijk zodat we ons maximaal kunnen focussen op commercie. Met Pivoton als partner zijn we hier toe in staat, en dat blijkt uit ons succes."

Leroy Koch

Staffing Consultant InterUM
"De systemen van Pivoton, FMS en Kentro, dragen bij aan een soepele werkstroom voor de administratie binnen ons kantoor. Daarnaast helpt het dat er continu verbeteringen worden doorgevoerd, waarbij ook actief rekening wordt gehouden met zaken die wij aandragen. De werknemers van Pivoton zorgen er tevens voor dat er bij vragen toch snel doorgewerkt kan worden, door actief met me mee te denken."

Mark van Oosterhout

Directeur/ eigenaar, Raaak Personeel
"Pivoton stak er vanaf het eerste gesprek met kop en schouders bovenuit. Persoonlijk, eerlijk en what you see is what you get. Geen beloftes doen die je niet kunt waarmaken. Een perfecte match, want zo werken wij ook met onze klanten. Eerlijk zakendoen zorgt uiteindelijk voor het beste en meest duurzame resultaat."

Marion Schoonhoven

Senior HR / Peoplemanager ARTO
"Pivoton is meer dan software alleen. Ze adviseren en ondersteunen ons en denken mee in wat wij nodig hebben. Het contact met de consultants en Customer Support is zeer prettig en worden altijd snel en goed geholpen."

Marcel Coolen

Algemeen Directeur, APS Personeelservices
"Wij streven naar maximale kwaliteit en persoonlijke aandacht, dat is ons specialisme. Dit verwachten wij ook van onze leveranciers. Met Pivoton hebben we de partner in huis die het maximale voor ons mogelijk maakt zonder enig verlies van onze kwaliteit."

Bo Habets

Manager Kwaliteit & Support, Olympia
"Door open te staan voor elkaars ideeën wordt Kentro continu verbeterd. Voor mij is dit de kern van ons partnership. Eén van de kernwaarden bij Olympia is Ondernemen doen we samen, zo voelt de dagelijkse samenwerking tussen Olympia en Pivoton ook echt."

Michael Nijdam

C.F.O. van ARTO RECRUITMENT
"“Wij staan voor kwaliteit, transparantie en persoonlijke service. Pivoton past perfect bij onze kernwaarden. Foutloze verloning en facturatie zijn cruciaal voor onze service en dienstverlening. Dat gaat altijd goed en daar gaat het om. Daarom hebben wij al ruim 25 jaar een partnership met Pivoton. Wij hebben dan ook alle vertrouwen in een succesvolle en zorgeloze implementatie van Kentro om in de toekomst nog beter te gaan functioneren”."

Hans Damhuis

CFO, Actief Werkt!
"De software van Pivoton biedt ons stabiliteit en met Kentro Office zetten we een belangrijke innovatieve stap voorwaarts. Dit is voor ons van groot belang. Hiernaast geloven wij in een langdurige samenwerking en partnership met Pivoton. We hebben goed en persoonlijk contact en de lijnen zijn kort, precies zoals wij graag samenwerken. "

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

dec 17, 2021

Eigenrisicodrager met private uitvoerder?

Eigenrisicodrager met private uitvoerder?
Geef je keuze voor apart voortschrijdend cumulatief rekenen vóór de 1e aangifte van 2022 door aan de Belastingdienst Bekijk al het nieuws
dec 9, 2021

MT1000 – Pivoton nummer #2 Meest klantgerichte bedrijf

MT1000 – Pivoton nummer #2 Meest klantgerichte bedrijf
4500 zakelijke beslissers delen ervaringen met MT/Sprout Bekijk al het nieuws
dec 9, 2021
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede

Postbus 239
6710 BE Ede

Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur