Jaarwerksessie 1 december 2022

Voorbereidingen Wet- en Regelgeving 2023 in volle gang | Wat zijn alle aankomende veranderingen | Dit en meer tijdens onze jaarwerksessie 1 december 2022

Wij zijn alweer volop bezig met de voorbereidingen voor de wijzigingen Wet- en Regelgeving 2023. Tijdens de troonrede en de algemene beschouwingen werd al enigszins duidelijk dat de regering vooral haar aandacht moet vestigen op een aantal dossiers die ons allen zeker raken, maar geen directe gevolgen hebben voor onze applicaties en de voorzieningen die wij bieden. Alles komt aan bod tijdens onze jaarwerksessie 1 december 2022.

De wijzigingen die wij gaan doorvoeren, waren al eerder gepubliceerd. De reguliere jaarwijzigingen voor de Loonaangifte zijn al wel bekend en voor de Rekenregels zijn we nog in afwachting van de Prinsjesdagversie. Ook dit jaar zorgt de nieuwe ABU/NBBU CAO weer voor een aantal softwarewijzigingen die wij gaan voorzien in onze applicaties.

In hoofdlijnen de wijzigingen:

CAO ABU-NBBU 2023

Als gevolg van de wijziging van de definitie “gewerkte week”, gaan de weken waarin de uitzendkracht doorbetaalde vakantie geniet meetellen voor de faseberekening.

Aanpassing STIPP pensioen

  • De werkgeverspremie in de Basisregeling wordt opgetrokken naar het niveau van de Plusregeling. Dit betekent dat per 1 januari 2023 de werkgeverspremie 8% van pensioengrondslag bedraagt en net als in de Plusregeling zal de franchise worden toegepast.
  • Vanaf 2023 zal een opname van een reserveringstegoed dat is opgebouwd in de wachttijd tijdens de basis- of pluspensioenperiode niet meer leiden tot een verlaging van de pensioengrondslag.

Ontwerpbesluit wijziging Besluit Wfsv en Besluit nadere regels oproepovk

Dit betreft een verdere verduidelijking en inperking van de mogelijkheden om bij flexibele arbeid(somvang) de lage WW-premie toe te passen.

BBL met uitzendbeding geen lage WW-premie meer

Voor uitzendkrachten die een arbeidsovereenkomst hebben met een uitzendbeding, geldt de hoge WW-premie. Dit geldt in beginsel ook voor de werknemer die de BBL volgt. Omdat de regelgeving hier niet duidelijk over was, mag voor de bbl-leerling t/m 2022 de lage premie worden toegepast. Vanaf 1 januari 2023 moet de hoge WW-premie moet worden toegepast.

Jaarwerksessie 1 december

Pivoton organiseert voor al haar klanten kosteloos de altijd goed bezochte jaarwerksessie waarin wij in één ochtend al onze klanten meenemen in alle aankomende veranderingen en hoe onze software het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk gaat maken

Is jouw software klaar voor 2023?

Benieuwd naar de voornaamste aandachts- en voorbereidingspunten richting 2023? Heb je twijfels en wellicht hulp nodig? Dan horen wij dat graag, neem direct contact met ons op en wij nemen zo spoedig contact met je op om je meer te vertellen over Wet & Regelgeving richting 2023, hoe wij onze klanten ontzorgen tijdens het jaarwerk en de toegevoegde waarde van onze oplossingen en bijbehorende diensten voor jouw organisatie.

André Gelauf
Product Owner Wet-en Regelgeving

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

jan 23, 2024

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove
EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de Nederlandse uitzendmarkt Bekijk al het nieuws
jan 23, 2024
Lees meer
dec 21, 2023

Persbericht HelloFlex overgenomen door zvoove

Persbericht HelloFlex overgenomen door zvoove
Overname maakt zvoove marktleider in de Nederlandse flexmarkt Bekijk al het nieuws
dec 21, 2023
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur