Inzet IT is een EBIT-case

Veel bedrijven in de flexbranche maken gebruik van IT om processen te automatiseren en digitaliseren. Bij het keuzeproces wordt echter vaak alleen naar de kostenkant gekeken, niet naar de opbrengsten. Terwijl je IT juist inzet om je bedrijfsresultaat te verbeteren. En dat is meer dan kosten verlagen alleen. Ons advies: maak er een EBIT-case van!

Software overweging

Met de inzet van software draait het uiteindelijk om de vraag: welk softwaresysteem of -platform zorgt voor de meeste progressie in mijn bedrijfsresultaat?

Kijk naar bedrijfsresultaat: EBIT-case

Met het opstellen van een EBIT-case, waarin je niet alleen kijkt naar de kosten maar ook naar de opbrengsten, werk je doelgericht aan het optimaliseren van het bedrijfsresultaat. Want daar draait het om!

Roel Keizer Algemeen Directeur Pivoton:

“Maak alles financieel, maak er een EBIT-case van, en kijk naar het bedrijfsresultaat”.

Roel Keizer

EBIT-case in de praktijk

Het vergelijkingen van softwareleveranciers is geen eenvoudige klus waarbij iedere leverancier net weer een andere aanpak t.a.v. functionaliteiten, dienstverlening en kosten hanteert. Soms lijken de verschillen klein maar blijkt het in de praktijk toch om grote verschillen te gaan. Of andersom. Als je die softwarepakketten op een grote hoop gooit om ze te vergelijken, kom je er niet uit. Je gaat onherroepelijk appels met peren vergelijken. Dat kan betekenen dat de ene softwareleverancier als ‘duur’ wordt aangemerkt, omdat de kosten hoog lijken te zijn. In de praktijk pakt dit niet zelden juist andersom uit. Nog los van de vraag wat nu het meeste bijdraagt aan het bedrijfsresultaat.

Paul van den Bosch Commercieel Directeur Pivoton:

“De afgelopen maanden hebben wij met meerdere klanten en prospects een EBIT-case opgesteld. Dit levert klanten en ons veel inzichten op. En het mooie is dat je gezamenlijk werkt aan verbetering van het bedrijfsresultaat. Transparantie en vertrouwen zijn hierin cruciaal; als flexorganisatie moet je transparant durven te zijn over het (gewenste) bedrijfsresultaat en als softwareleverancier moet je bereid zijn de prijsstelling te koppelen aan het realiseren van het resultaat”. 

Expert Artikel flexmarkt

In de juni editie van de Flexmarkt geeft Roel Keizer zijn visie en toelichting. Download het artikel hier

Gevoelig onderwerp?

Het gezamenlijk opstellen van een EBITcase is natuurlijk een gevoelig onderwerp. Durf je het aan om een leverancier een kijkje in je (financiële) keuken te geven? Pivoton gaat graag de uitdaging aan om gezamenlijk uw bedrijfsresultaat substantieel te verbeteren.

Uw EBIT-case

Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Interesse om samen een EBIT-case op te stellen? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op zodat wij meer kunnen vertellen over de toegevoegde waarde van onze software en bijbehorende diensten voor uw organisatie.