Olympia werkt aan betekenisvol werk dankzij digitale transformatie recruitmentproces

Integratie van Cockpit met Kentro Office dekt het gehele primaire proces van Olympia digitaal af

Olympia ziet een toekomst met betekenisvol werk voor iedereen. Door in te zetten op het digitaliseren en automatiseren van processen kunnen zij deze purpose volgen. De tijdsbesparing die dit oplevert, wordt besteed aan het gesprek met de kandidaat en de klant. Olympia koos als eerste top-10 speler in de uitzendbranche voor Cockpit, het innovatieve ATS van RecruitNow. 

Werk als betekenisvolle activiteit

Olympia gelooft dat iedereen een unieke waarde heeft die tot uitdrukking komt via werk. Daarom kijken zij voorbij het cv naar iemands talenten en iemand blij van wordt. Nieuwe technologie stelt Olympia in staat nog beter invulling te geven aan hun purpose. Een innovatief ATS vereenvoudigt processen zodat tijd overblijft voor de menselijke kant van matchen.

Meer tijd voor kandidaat en klant

De systemen voor recruitmentactiviteiten, sales- en matchingsprocessen waren niet voldoende op elkaar afgestemd. Met te veel administratieve handelingen als gevolg.

Met Cockpit biedt Olympia kandidaten en klanten een optimale gebruikerservaring, van sollicitatieproces tot en met match. Voor collega’s op vestigingen is Cockpit een innovatief systeem dat het werk leuker maakt. Verdere automatisering van taken zorgt namelijk voor meer tijd voor gesprekken van betekenis met kandidaten en klanten. Zodat er meer ruimte is voor het ontdekken van iemands drijfveren, de basis van een bevlogen medewerker. Een win-win voor kandidaat en klant.

Rogier van Hamburg
Rogier van Hamburg

Rogier van Hamburg, CDIO Olympia

De samenwerking met RecruitNow stelt ons in staat om vanuit ons kernproces onze purpose te volgen: werken aan een wereld waarin iedereen werk ziet als een betekenisvolle activiteit. Dankzij Cockpit houden we tijd over om een betekenisvol gesprek te voeren met kandidaten. Voorbij het cv kijken naar iemands talent en vragen waar iemand gelukkig van wordt. Hierdoor maken wij betekenisvolle matches met werkgevers en zijn onze flexkrachten geïnspireerd aan het werk. Het werk wat onze mensen doen, doet ertoe voor hen. Onze opdrachtgevers zien dat terug in hun motivatie en productiviteit.

Rogier van Hamburg
Rogier van Hamburg

Focus op een duurzame relatie

In hun zoektocht ondervond Olympia dat de traditionele ATS’en zijn ingesteld op een transactioneel matchingsproces en niet op de relatie met de kandidaat. Olympia wil juist op relationeel niveau een betekenisvolle match maken om een duurzame relatie op te bouwen met hun kandidaten.

RecruitNow paste het beste bij deze ambitie. Zij onderscheiden zich door hun innovatiekracht, achtergrond in recruitmentmarketing en kennis van de customer journey. Alle processen zijn ontworpen vanuit de wensen van de eindgebruiker. Dit maakt RecruitNow voor Olympia de expert op het gebied van user experience design en data analytics.

Professionalisering recruitmentproces

Cockpit biedt vele voordelen. Zo kunnen kandidaten en contactpersonen laagdrempelig communiceren met Olympia via WhatsApp en e-mail. Het systeem geeft een compleet beeld van de huidige status van bestaande en potentiële klanten.

Ook wordt door lead- en vacaturesuggesties vanuit Cockpit proactiever gewerkt. Het volledige beeld van zowel klant als kandidaat inclusief alle communicatie, is terug te vinden op één plek. Doordat alle funnels meetbaar zijn, kan Olympia efficiënter werven en matchen. De professionalisering van het MKB-salesproces leidt tot hogere tevredenheid onder flexkrachten en recruiters, snellere en betere matches en een effectiever salesproces.

Optimale integratie

Door de verregaande, en daarmee optimale integratie van Cockpit met Kentro Office wordt het gehele primaire proces van Olympia digitaal afgedekt. Met Kentro zorgt Pivoton vanaf de plaatsing van de kandidaat voor volledige naleving van wet- en regelgeving en daarmee een foutloze verloning & facturatie. Deze verregaande procesondersteunende automatisering draagt zo bij aan tijdbesparing op administratieve handelingen. Hierdoor kunnen medewerkers van Olympia nog meer ruimte maken voor betekenisvolle gesprekken met kandidaten, flexkrachten en klanten.

Paul van den Bosch
Paul van den Bosch

Paul van den Bosch, Algemeen Directeur Pivoton

Met de specialistische tooling van RecruitNow en Pivoton creëert Olympia een krachtig en dynamisch IT-landschap. Deze integratie doet ertoe: maximale commerciële kracht gecombineerd met optimale procesondersteuning, compliancy en verloning en facturatie op het kwalitatief hoogste niveau. Hiermee gaat Olympia naar een next level van procesoptimalisatie en digitalisering en is het klaar voor een succesvolle toekomst.

Paul van den Bosch
Paul van den Bosch
Annemarijke Onrust
Annemarijke Onrust

Annemarijke Onrust, Proces Manager ICT

Wanneer je aan de slag gaat met een nieuwe applicatie en een nieuwe leverancier, waarbij ook nog eens een koppeling met een bestaande applicatie en leverancier een belangrijk onderdeel is, is deze drieluik samenwerking altijd spannend. De samenwerking tussen RecruitNow, Pivoton en Olympia liep vanaf dag 1 op een soepele en vlotte manier. Er werd proactief meegedacht vanuit Pivoton op het gebied van data ontsluiting- en verrijking ter voorbereiding van de data conversie. Deze hele conversie en uiteindelijke livegang liepen zoals verwacht dan ook zonder problemen.

Annemarijke Onrust
Annemarijke Onrust

Blijven groeien

Met de implementatie van Cockpit wil Olympia het plaatsingspercentage verhogen, meer vacatures vervullen en de Net Promotor Score (NPS) voor zowel klant als kandidaat verbeteren. Daarvoor zal Cockpit ook worden gekoppeld met de Olympia-app en het online portaal voor flexkrachten en klanten.

_____________________________
Noot voor de redactie

Over Olympia

Olympia helpt dagelijks ruim 16.000 mensen aan werk van betekenis. Werk dat er toe doet. Werk waarmee zij betekenis geven aan hun leven en/of dat van anderen. In een arbeidsmarkt die voortdurend verandert, is Olympia dé gesprekspartner voor mensen en bedrijven die zich willen ontwikkelen. Met als uitgangspunt het vergroten van de unieke waarde die elk individu toevoegt aan werk. Dit draagt bij aan de eigenwaarde van mensen en het verwezenlijken van ambities. Met ruim 130 vestigingen verbindt Olympia op lokaal niveau bedrijven en talentvolle mensen met elkaar. Zo dragen zij met hun 750 medewerkers bij aan geïnspireerd werken. Kijk voor meer informatie op www.olympia.nl.

Perscontact Olympia
Karlijn Stoelinga, PR & Communicatieadviseur
k.stoelinga@olympia.nl, +316 23 774 370

Over RecruitNow

RecruitNow laat haar klanten sneller groeien door meer kansen te benutten. Hoe wij dat doen? Door onze klanten te helpen met de digitale strategie, de implementatie van onze vooruitstrevende oplossingen en met inzichten die vanuit het platform en alle data worden verkregen. Zo worden onze klanten futureproof: online, digitaal en compliant. Met als resultaat een efficiëntere organisatie, een sneller proces en grotere groei. Dit doen we voor ruim 65 uitzendbureaus, werving- & selectiebureaus en detacheerders. Meer informatie op recruitnow.nl.

Perscontact RecruitNow
Florine van den Adel, Brand Marketeer
florine.van.den.adel@recruitnow.nl, +31 88 524 5579

Over Pivoton

Pivoton biedt zekerheid waar het moet en flexibiliteit waar het kan. Met IT en dienstverlening in het hart van de organisatie beschikken klanten over een betrouwbaar, duurzaam en Future-Fit IT-landschap waarmee zij zich blijvend kunnen aanpassen en onderscheiden. Pivoton vertaalt complexe wet- en regelgeving en processen naar maximaal proces ondersteunende en gebruiksvriendelijke software die garant staat voor compliancy van de hoogste orde, foutloze verloning en facturatie en productiviteitsverbetering.

Perscontact Pivoton:
Paul van den Bosch, Algemeen Directeur
p.vandenbosch@pivoton.nl, +316 10 70 52 59

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13
Customer 14
Customer 15
Customer 16
Customer 17
Customer 18
Customer 19
Customer 20
Customer 21
Customer 22
Customer 23
Customer 24
Customer 25
Customer 26
Customer 27

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

mrt 25, 2024

Big Event zvoove edition 2024

Big Event zvoove edition 2024
9 april in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een dag vol innovatie en samenwerking. Laat dit event niet aan je voorbij gaan en registreer snel! Bekijk al het nieuws
mrt 25, 2024
Lees meer
jan 23, 2024

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove
EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de Nederlandse uitzendmarkt Bekijk al het nieuws
jan 23, 2024
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur