De algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Impact AVG op organsaties

Pivoton investeert elk jaar substantieel om onze klanten te ondersteunen bij het naleven van uiteenlopende wet- en regelgeving. Een van deze wetten is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). In de EU heeft nu nog elke lidstaat een eigen privacywet. Deze wet, dus ook de Wbp, is gebaseerd is op een Europese privacyrichtlijn die al uit 1995 stamt. In die tijd was internet pas net in opkomst. Dat is tegenwoordig wel anders. Mensen en systemen zijn connected en informatie-uitwisseling een vanzelfsprekendheid. Dat is er mede aanleiding voor geweest dat de Europese privacywetgeving de afgelopen jaren herzien is. Op 4 mei 2016 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (.pdf) gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie. De AVG is 20 dagen na deze publicatie in werking getreden. Toch zit er een periode van 2 jaar tussen de inwerkingtreding van de AVG en het moment dat deze daadwerkelijk van toepassing is. Deze tijd is nodig om organisaties en toezichthouders zich goed te laten voorbereiden op de AVG. Hoewel veel van de Wbp terug te vinden is in de AVG, geldt de Wbp vanaf dat moment niet meer. Dat betekent dat er vanaf 25 mei 2018 maar één privacywet geldt in de hele Europese Unie (EU) en vanaf dat moment ook door de toezichthouders gehandhaafd zal worden op basis van de AVG.

De AVG zorgt onder meer voor:

  • Uitbreiding en betere verankering van privacyrechten van individuen;
  • meer verantwoordelijkheden neerleggen bij organisaties;
  • uniformiteit in bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders.

Organisaties waar persoonsgegevens verwerkt worden krijgen onder de AVG meer verplichtingen. Zo moeten ze nog meer de verantwoordelijkheid nemen om de wet na te leven én aantonen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt en effectief is. Ook wel accountability en auditability genoemd. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de documentatieplicht, waarmee aantoonbaar moet worden dat zij de juiste organisatorische en technische maatregelen hebben genomen om aan de AVG te voldoen.

Ook het individu van wie de gegevens verwerkt worden krijgt door de AVG meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van gegevens. Hun privacyrechten worden namelijk versterkt en uitgebreid.:

Toestemming: In de AVG staat bijvoorbeeld een speciaal artikel over toestemming. Hierin staat onder andere wat de voorwaarden zijn voor organisaties om expliciete toestemming te krijgen van mensen om hun persoonsgegevens te mogen verwerken, op welke manier dit vastgelegd moet worden en dat het intrekken van toestemming net zo makkelijk moet zijn als het geven ervan.

Aanvullende rechten: Naast versterking van de bestaande rechten krijgen mensen door de AVG een aantal aanvullende rechten. Zij hebben al het recht om een organisatie te vragen hun persoonsgegevens te verwijderen (het recht om vergeten te worden). Straks kunnen zij daarnaast eisen dat de organisatie de verwijdering doorgeeft aan alle andere organisaties die deze gegevens van deze organisatie hebben gekregen. Ook hebben mensen straks (onder bepaalde voorwaarden) het recht om van de organisatie hun persoonsgegevens in een standaardformaat te ontvangen. Zo kunnen zij hun gegevens makkelijk doorgeven aan een andere leverancier van dezelfde soort dienst. Bijvoorbeeld als zij zich willen uitschrijven bij de ene sociale netwerksite en zich inschrijven bij een andere. Zij kunnen zelfs eisen dat de organisatie hun persoonsgegevens direct doorstuurt aan de nieuwe dienstverlener, als dat (technisch) mogelijk is.

Pivoton volgt de wet- en regelgeving op de voet en bepaalt of aanvullende maatregelen nodig zijn in de software, dan wel onze processen naar aanleiding van de AVG. Wij zullen hierover onze klanten, net als met de Wbp, regelmatig informeren

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

jan 23, 2024

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove

Persbericht Planbition overgenomen door zvoove
EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de Nederlandse uitzendmarkt Bekijk al het nieuws
jan 23, 2024
Lees meer
dec 21, 2023

Persbericht HelloFlex overgenomen door zvoove

Persbericht HelloFlex overgenomen door zvoove
Overname maakt zvoove marktleider in de Nederlandse flexmarkt Bekijk al het nieuws
dec 21, 2023
Lees meer

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur