Beveiliging altijd prioriteit bij Pivoton

Veiligheid van software staat nooit stil

Een recente stelling uit de Computable: ‘Cybercrime en security zitten in een ratrace die de gewone gebruiker niet kan bijhouden. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers krijgen voorgelegd. De gewone gebruiker van ICT-middelen krijgt maar al te vaak het verwijt dat hij of zij domme dingen doet. Ondertussen neemt de complexiteit van ICT toe en spelen economische belangen een aanjagende rol voor cybercrime. Technische ontwikkelingen om malware en phishing effectiever te laten zijn, zitten in een ratrace met ICT-security.’ Dagelijks is er in het nieuws wel aandacht voor een beveiligingslek bij een organisatie. Cybercriminelen proberen op verschillende manieren aan vertrouwelijke informatie te komen.

Onmiddellijk actie ondernemen

Wat dit voor Pivoton betekent hebben we deze week weer ondervonden. In april hebben we nog trots gemeld dat onze selfservice portalen de hoogste veiligheidsscore A hadden gehaald via https://www.ssllabs.com/ssltest/ . De (boze) buitenwereld zit echter niet stil en sinds kort is er een nieuwe kwetsbaarheid aan het licht gekomen in een onderdeel van de software die we gebruiken, waardoor de score kelderde naar F (de laagste). Hierop hebben we onmiddellijk actie ondernomen. De maker van het stukje software heeft het lek gedicht in een nieuwe versie, die we vervolgens hebben geïnstalleerd en geactiveerd. Waardoor we nu gelukkig weer terug zijn op niveau A.

Hoe blijft Pivoton op niveau A?

Wat hebben we ingeregeld om tijdig op de hoogte te zijn van nieuwe kwetsbaarheden?

  1. We hebben abonnementen op dagelijkse nieuwsbrieven van partijen die dit soort ontwikkelingen volgen
  2. 4-wekelijks testen we al onze URL’s via https://www.ssllabs.com/ssltest/

Dit heeft in het recente verleden tot de volgende maatregelen geleid:

  • Onlangs kwam de Poodle exploit in het nieuws; deze maakte gebruik van een lek in een verouderd beveiligingsprotocol. Dezelfde dag hebben we alle URL’s gecheckt op dit lek en hebben we dit protocol op een aantal applicaties dezelfde dag nog uitgeschakeld
  • In februari van dit jaar werd een ernstig lek gepubliceerd op Cisco VPN Firewalls. Ook het type firewall dat bij ons wordt gebruikt voor VPN Toegang bleek kwetsbaar. Samen met onze partner IUNXI is dat dezelfde avond nog opgelost

Voortdurende aandacht

Beveiliging van onze Internet omgevingen heeft continue onze aandacht en zal in sommige gevallen leiden tot het nemen van onmiddellijke actie. Deels kunnen we dit zelf. Deels hebben we een netwerk opgebouwd met onze partner IUNXI en een aantal specialisten op dit gebied, waardoor we de beveiliging van onze omgeving kunnen garanderen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met Kees Blokker of uw contactpersoon bij Pivoton.

Benieuwd naar onze software?

Vraag dan een demo aan van onze software en ontdek zelf de kracht van optimale procesondersteuning, efficiency en gebruiksvriendelijkheid die Kentro biedt.
Demo aanvragen

Of bel direct 0318 - 670 450
Benieuwd naar onze software?
Pivoton is dé IT-businesspartner voor de flexmarkt

Demo aanvragen

Demo aanvragen horizontaal

Klanten van Pivoton zijn onder andere:

Customer 1
Customer 2
Customer 3
Customer 4
Customer 5
Customer 6
Customer 7
Customer 8
Customer 9
Customer 10
Customer 11
Customer 12
Customer 13

Onze oplossingen

Tijd en aandacht voor kandidaten en inleners en dus focus op commerciële groei! Onze IT-oplossingen en aanvullende dienstverlening maken dit mogelijk door optimale procesondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor ontstaat maximale efficiency en dus nog meer tijd en aandacht voor commercie. Betrouwbare verloning en facturatie; die zijn geborgd zonder omkijken.

Neem contact op

Contactformulier Horizontaal

usp

Specialistische kennis
van de flexbranche

usp

Procesondersteunende
gebruiksvriendelijke software

usp

Volledige ontzorging
van verlonen & factureren

usp

Wendbaar Future Fit
IT-landschap

Betrouwbaarheid waar het moet en flexibiliteit en vrijheid waar het kan

Onze visie op IT

De markt, wet- en regelgeving en ontwikkelingen zijn en blijven voortdurend in beweging. Dit vraagt een betrouwbaar maar tegelijkertijd uiterst wendbaar IT-landschap. Hier ligt onze kracht: Betrouwbare IT-oplossingen en maximale ontzorging in combinatie met de keuzevrijheid en flexibiliteit die onze klanten daarbinnen hebben om toekomstbestendig en onderscheidend te zijn.

Best of Breed

Wij doen waar we goed in zijn; het bieden van de beste mid- en backoffice software met bijbehorende dienstverlening voor de flexbranche. Vanuit onze Best-of-Breed visie faciliteren we optimale ketenintegratie met alle leveranciers en creëren we maximale wendbaarheid en aanpasbaarheid aan de markt- en klantwensen.

Samen met onze klanten bouwen we een duurzaam Future Fit IT landschap voor maximale businessvalue!

Lees meer

Onze diensten

Met onze unieke BPO dienstverlening nemen we voor onze klanten het werk ten aanzien van verlonen, facturatie, controles, releases, onderhoud en integraties uit handen. Maximale ontzorging! Zijn er vraagstukken over optimale inzet, wet- en regelgeving of andere vragen? Jouw vraagstuk is onze uitdaging. Dé IT-businesspartner voor de flexbranche

Ervaringen van onze klanten

Arno Duijndam

Arno Duijndam

Arno Duijndam, Directeur ICT bij Olympia
"Van de tevredenheid bij eindgebruikers op de vestigingen tot aan de directietafel is het beeld unaniem; de samenwerking met Pivoton is waardevol voor ons. In onze drive om iedere dag het maximale te betekenen voor onze klanten en flexkrachten helpt dit enorm. Met de betrouwbaarheid en productiviteitwinst van de software en de gezamenlijke afstemming op de doorontwikkeling van Kentro tot en met de dienstverlening van Pivoton zijn wij bijzonder tevreden. Het is voor ons dan ook niet meer dan een logische stap."

Op de hoogte blijven van onze producten en diensten?

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ander nieuws

jun 13, 2023

RecruitNow treedt toe tot marktleider zvoove Group

RecruitNow treedt toe tot marktleider zvoove Group

Timing kiest voor Pivoton en RecruitNow

Timing kiest voor Pivoton en RecruitNow
Klaar voor de toekomst door keuze voor RecruitNow en Pivoton Bekijk al het nieuws

Online bezoeken

Volg onze nieuwsbrief
Meld je nu aan

Langskomen

Keesomstraat 28-30
6716 AB Ede
Routebeschrijving

Contact opnemen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00 uur